fbpx

Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Povestea Cafelei – Atelier cu degustare 29 februarie 2020 (SOLD OUT)

Povestea Cafelei – Atelier cu degustare 29 februarie 2020 (SOLD OUT)

LA ACEST ATELIER NU MAI SUNT LOCURI.

Vă puteţi înscrie la următoarea ediţie, ce va avea loc sâmbătă, 28 martie, ora 11.00.

Detalii despre înscriere și articol complet: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/povestea-cafelei-eveniment-cu-degustare/

 

Ultimii 4 ani de voiaj în lumea cafelei de specialitate, dintre care doi i-am petrecut ca prăjitor de cafea în propria prăjitorie, sunt una dintre cele mai plăcute investiţii pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Cafeaua de specialitate este o invitaţie per se la educarea simţurilor, la subţierea gustului, la aprofundarea cunoştinţelor şi mai ales la delectare.

Pasiunea oricărui prăjitor de cafea gravitează în jurul infinitelor specificităţi de care cafeaua te obligă să ţii cont: de la varietal la origine, de la procesare la preparare, toate aceste elemente fundamentale care nasc gustul bun al cafelei sunt inima largă care pune în mişcare orice băutor de cafea.

Pentru soiurile de vin îţi ia timp şi experienţă pentru a le deosebi. La fel se întâmplă şi în cazul cafelei, originile de cafea manifestă la fel de multe deosebiri. Regiunea, clima, altitudinea, specia de cafea cultivată, metoda de procesare de după recoltare, toate elementele care contribuie la gustul din ceaşcă sunt repere esenţiale pentru alegerea unei cafele. Deasupra acestor componente, prăjitorul de cafea are totuşi şansa de a scoate la suprafaţă ceea ce crede el că reprezintă cea mai strălucitoare şi vibrantă postură a unei cafele. Cu toate acestea, ultima verigă eşti tu, cel care, cu sau fără pricepere, cu sau fără timp, cu sau fără atenţie, prepari cafeaua. Ştim amândoi că sunt multe lucruri de îmbunătăţit.

Întâlnirea noastră va coagula câteva informaţii şi curiozităţi legate de cultivarea cafelei, cu trasarea tuşelor în jurul câtorva origini, care să îţi permită să iei decizia potrivită atunci când te afli în faţa raftului de cafea. Ne vom rezerva timp în această dimineaţă şi pentru o parte foarte plăcută a atelierului nostru: degustarea mai multor tipuri de cafea de specialitate. Mai mult, vei primi sfaturi şi trucuri pentru a prepara la tine acasă o cafea cât mai gustoasă.

Evenimentul este susţinut de Ovidiu Neacşu – Head Roaster Uzina Coffee.

foto: Merlene Goulet on Unsplash

Post a Comment

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin