fbpx

Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Orkid | Unloud | Seria Deconectat #295

Orkid | Unloud | Seria Deconectat #295

• Sâmbătă, 24 februarie 2024
• Ora: 20:00
• UZINA – str. Piata Amzei 5, București
• Artist Support: 60 lei
• Accesul la eveniment face pe bază de rezervare, confirmată pe email.
• Email rezervări: contact@uzinacoffee.ro
• Întrucât numărul de locuri este limitat, vă rugăm să faceți rezervări din timp.
• Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani este permis numai dacă aceștia sunt însoțiti de adulți. Nu este permis accesul minorilor sub vârsta de 10 ani.
Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București se întorc la Uzina pentru un show intim, unloud, stripped down.
„Noi contra Noi”, cel de-al cincilea album de studio al formației, avându-i ca producători pe Adrian Despot și Sorin Tănase (aka Pupe) la VdV Music Studio a fost lansat în toamna anului trecut.
Orkid își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. Pentru ei este definitorie afecțiunea și respectul pentru balene, orci și tot felul de alte bestii marine, terestre și extraterestre.
Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor LP – Standing Still in the Dark – în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de albumul-soundtrack Suruaika în aprilie 2018. La sfârșitul lui 2018, single-ul Daily Extinction marchează prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studio. Albumele Deraiat (lansat în martie 2020, primul material în limba română), apoi In the Light We Are Safe (lansat în Aprilie 2022) sunt produsele care cimentează relația pe care trioul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase și VdV Music Studio, Orkid găsindu-și moodul și soundul ideal în această formulă de studio.
Cele 5 piese de pe Noi contra Noi duc mai departe moodul și soundul de pe Deraiat, însă pe un ton chiar și mai dark și mai loud.
Trecând de la sonorități de dreamy shoegaze și surf la post-punk, post-meta,prog și chiar sludge/ noise/ doom, Noi contra Noi este cel mai complex material de până acum al trioului, pe care formația îl descrie astfel:
„5 piese care încep cu N:
1. Nu te dau
2. Nimeni și nimic
3. Nu lumea întreagă
4. Nu mai aude, nu mai există
5. Noi contra Noi
Adică fix jumătate de oră:
– de război, noi cu noi,
– în care nu ne dăm bătuți.
– de mers pe sârmă, pe cioburi, pe marginea hăului,
– cu o bucurie dementă.
– de victorie neașteptată, neînțeleasă, neprocesată.”
În cei 7 ani de existență au susținut peste 300 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații ca: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), Madrugada (Norvegia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Sucarpați, The Mono Jacks, Emil, Implant pentru Refuz, etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.
Anul trecut, una din piesele lor, Cad, a fost luată pe coloana sonoră a unui serial HBO (Ruxx), alte două (Stargaze și Beasts Apart) pe coloana sonoră a unui lung metraj – Băieții buni merg în Rai (R: Radu Potcoavă).
Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design. Artistul urban (ilustrator, grafician, creator de bandă desenată, graffer) Pisica Pătrată, aka Alexandru Ciubotariu, li se alătură la concertele cu live drawing.
În 2022, una din piesele noastre CAD a fost luată pe coloana sonoră a unui serial HBO (Ruxx), alte două (Stargaze și Beasts Apart) pe coloana sonoră a unui lung metraj – Băieții buni merg în Rai (R:Vlad Potcoavă) și am compus integral coloana sonoră a unui scrurt-metraj anima, pe care l-am realizat in-house – Suruaika > Suruaika – Official Trailer (2022)
La sfârșitul anului trecut am lansat un single (No Dawn) acompaniat de o bere craft – NEIPA, făcută la beraria Ironic de unul dintre cei mai reputați berari de la noi – Răzvan Matache (fondatorul Ground Zero).
Pentru noul album au lansat un nou NEIPA – Orkid – Noi contra Noi, produs de același berar.
Orkid sunt:
Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce
Radu Pop: percuție, synthuri
Mihnea Dumitrescu: bass
+
Pisica Pătrată: live drawing

Post a Comment

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin