fbpx

Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Alex Man & Catalin Milea | The Art of Duo | Seria Deconectat #291

Alex Man & Catalin Milea | The Art of Duo | Seria Deconectat #291

• Joi, 15 februarie 2024
• Ora: 20:00
• UZINA – str. Piata Amzei 5, București
• Artist Support: 60 lei
• Accesul la eveniment face pe bază de rezervare, confirmată pe email.
• Email rezervări: contact@uzinacoffee.ro
• Întrucât numărul de locuri este limitat, vă rugăm să faceți rezervări din timp.
• Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani este permis numai dacă aceștia sunt însoțiti de adulți. Nu este permis accesul minorilor sub vârsta de 10 ani.
The Art of Duo, Alex Man și Cătălin Milea aduc la Uzina un concert acustic, intim, aerisit, în care vocea a două instrumente: chitara electrică (Alex Man) și saxofonul tenor (Cătălin Milea) te poartă în timp, atunci când jazzul era de ascultat și de dansat.
Muzica lor este o readaptare a unor piese cunoscute din repertoriul jazz-ului anilor de glorie ale perioadei swing, dar din repertoriul lor nu lipsesc piese românești vechi sau cântece făcute cunoscute de Ella Fizgerald, Henri Salvador, Aura Urziceanu, Jony Mitchell, Billie Holiday etc.
Pe lângă măiestria pentru care este recunoscut ca fiind unul din cei mai aleși chitariști la ora actuală, Alex Man aduce cu el un sound vintage, autentic, cântand pe o chitară Fender din anii ’40 și un amplificator special construit pentru a fi fidel ca sunet acelei perioade. Cătălin Milea va cânta pe un saxofon tenor din anii 1930, o piesă rară, cu un sunet care poate aminti de un Ben Webster, Coleman Howkins sau Stan Getz.
Colaborând de mai bine de 10 ani, prin multe festivaluri, înregistrări și jam session-uri între cei doi s-a sudat o prietenie și comunicare muzicală aparte.
Alex Man cocheta cu muzica rock de la vârsta de 12 ani (după ce primise o ghitară în dar de la tatăl său) și deși a activat în multe trupe, din 1992 s-a dedicat jazzului, fascinat de arta unui ilustru ghitarist american: Wes Montgomery. A colaborat cu Pedro Negrescu, Sorin Romanescu, cu timişorenii Johnny Bota, Lucian Nagy şi Toni Kühn (Bega Blues Band), a acompaniat multe cântărețe printre care și Luiza Zan. Cu Sorin Romanescu a lucrat la proiectul „Standards on Double Six” jazz la două ghitare, un album unic în România. Împreună cu vocalista Gabriela Costa a dezvoltat un sound aparte în interpretarea muzicii braziliene, mai ales a bossanovelor, inclusiv în realizarea albumului „Tempo de Amor”. A&A Records a lansat în noiembrie 2012 albumul „Undercover” – avându-i pe generic pe aceiaşi Alex Man şi Sorin Romanescu, pe care îi leagă o prietenie şi conlucrare de peste două decenii şi jumătate.
Cătălin Milea a colaborat cu Alex Sipiagin, Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sorin Zlat, Răzvan Cojanu, Sebastian Burneci, Tavi Scurtu, Luiza Zan. A înregistrat albumele “Re-Bop Unit featuring Dick Oatts”, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului din New York, “Something for Now’ cu trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea) și ‘Evocative’ în duo alături de ghitaristul Dan Mitrofan și albumul TETRISMATIC în 2023, apărut și pe vinil în formulă de quartet (Liviu Negru chitară, Adrian Flautistu contrabas, Iulian Nicolau baterie și Ana Maria Roșu invitată). A înregistrat/concertat cu ansambluri ca European Youth Big-Band (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet (alături de pianistul LucianBan), Re-Bop Unit alături de ghitaristul George Dumitriu, Cătălin Milea Hammond Trip, și poate fi văzut concertând cu Sonoterra Ensemble, Mircea Tiberian Group, Bucharest Jazz Orchestra, Bigband-ul Radiodifuziunii Române, Sorin Zlat Quartet. și TETRISMATIC.
Mai multe pe: www.catalinmilea.com
‘Remarkable command of his instrument and great ability in his playing’. [Jasper Blom – Conservatorul din Amsterdam]
‘De mult n-am mai auzit ceva atât de original şi de interesant, construit cu minuţie de artizan şi de arhitect sonor rar întâlnit.’ [Florian Lungu – Critic de jazz, Prezentator Radio Romania și TVR]
+ LINKURI

Post a Comment

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin