Descriere
Indonezia Sumatra Sesongot Gayo, Aulia Kahpi, Bebesen, Sumatra, G1, lot 2023-2024, procesare Experimental – Anaerobic Honey, 88 puncte SCA, cafea Arabica 100%
Acest lot experimental excepțional este produs de Aulia Kahpi, proprietarul fermei Rakyat din Bebesen, Sumatra, care deține în portofoliu mai multe premii pentru cafelele sale.
Numele de „Sesongot” vine de la o omidă originară din Gayo, care se găsește în mod obișnuit atârnând în copaci de cafea. Aulia Khapi a ales să-și numească Sesongot lotul procesat Anaerobic Honey datorită aspectului unic și foarte special al acestei omizi.
Aproape toate fermele de cafea din Sumatra sunt mici, suprafața acestora fiind între 0,5 și 2,5 hectare. Pentru acest lot procesat Anaerobic Honey, sunt alese doar cireșele de cafea bine coapte, de culoare roșie uniformă. Prima fermentație este de 24 de ore, cu schimbarea apei din containere la 12 ore. După prima fermentație, urmează depulparea parțială specifică procesarii Honey, iar mai apoi fermentația finală care dureaza între minimum 3 până la 7 zile. După fermentația finală, cafeaua este scoasă din tancurile de fermentare și așezată la usacat între 12 și 25 de zile, în funcție de temperatura exterioară și condițiile meteorologice.
Recomandăm acest lot deosebit în special pentru preparare la filtru (V60, Aeropress, French Press, etc.), dar și la espressor.