Descriere
Etiopia Kabira, Mustefa Abakeno, Agaro, Jimma, G1, lot 2024, procesată Natural, cafea Arabica 100%
Aceast lot deosebit este produs la stația de procesare Kabira, care se află în Agaro, regiunea Jimma, in Vestul Etiopiei. Ferma este condusă de Mustefa Abakeno, un fermier cunoscut în regiune pentru calitatea cafelelor sale. Protocoalele stricte de uscare practicate de Mustefa Abakeno sunt un motiv în plus pentru calitatea deosebită a loturilor sale. Cireșele de cafea sunt uscate intacte, întregi, la o densitate maximă de 3,5 – 4 cm, pe paturi suspendate, cireșe pe care le mișcă de cinci sau șase ori zilnic. Această atenție sporită reduce riscul de „suprafermentare” în timpul uscării și dezvoltarea de potențiale defecte. Timpul de uscare pentru cafeaua procesată natural la Kabira este de 24-27 de zile, în funcție de condițiile meteo.
Etiopia Kabira este o cafea excepțională, foarte delicată, pe care o recomandăm în special pentru filtru sau espresso. Se pretează în orice metoda de preparare, însă notele sale catifelate și corpul plin o fac să se dezvolte cel mai bine pe espressor și la filtru.