Descriere
Etiopia, Dambi Uddo, Daanisa, Guji, G1, 87.5 SCA, lot 2025, procesat natural, cafea Arabica 100%
Dambi Uddo Agro Industry a fondat stația de spălare Dambi Uddo în 2019, situată în Sukkee Qutto, Guji. Altitudinea mare de 2.000 de metri deasupra nivelului mării oferă condiții ideale pentru cultivarea cafelei de înaltă calitate. Acest lot superb este produsul fermierilor Daanisa, care livrează cireșse de cafea la stația de procesare. Fermierii culeg manual cireșele și le livrează la
stația de procesare, unde cafeaua este sortată, pentru a se asigura că sunt procesate doar cele mai coapte cireșe. Cafelele naturale, cum ar fi aceasta, sunt mai întâi scufundate în apă, pentru a îndepărta boabele sub greutatea normală sau deteriorate și orice resturi. După curățare, cireșele sunt transportate direct pe paturi suspendate de la sol, unde sunt întinse într-un singur strat pentru uscare. Cireșele sunt greblate regulat și sortate încă o dată, pentru a îndepărta orice cireșă deteriorată care ar fi putut trece prin sortarea inițială. După câteva zile, personalul stației de procesare crește grosimea stratului, pentru a încetini uscarea și a stabiliza umiditatea. Timpul total de uscare poate dura până la trei săptămâni în condiții de cer înnorat sau două săptămâni dacă vremea este însorită. Acest lot excepțional foarte fructat și floral, cu o aciditate fructată plăcută, se pretează a fi preparat atât la filtru, cât și la espressor sau alte metode.