fbpx

Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Shop

Burundi Masha Oro Yeast Inoculated

75.00 lei

250g

 

ceai negru, lavandă, zmeură

corp plin, aciditate fructată

 

Regiune: Gihororo, Kayanza

Fermă/Sat: Masha Washing Station

Procesare: Yeast Inoculated (Oro) Fully Washed

Varietate: Red Bourbon

Altitudine: 1672 m

Grad prăjire: Light

 

Termen de livrare: 24/48 ore, cu excepția comenzilor plasate în weekend sau zile de sărbătoare legală, caz în care coletele sunt predate curierului în prima zi lucrătoare.

 

Livrare gratuită pe teritoriul României pentru toate comenzile în valoare de minimum 189 lei.

  • Mod Livrare

Descriere

Burundi Masha Oro, Gihororo, Kayanza, G1, lot 2024, procesare Experimental – Yeast Inoculated (Oro) Fully Washed, 88 puncte SCA, cafea Arabica 100%.

Majoritatea fermierilor care livrează cireșe de cafea la Masha Washing Station dețin între 200 și 250 de arbori de cafea, iar fiecare arbore livrează aproximativ 1,5 kg de fructe. Acestea sunt culese manual de catre fermieri și livrate la stația de procesare, unde sunt sortate și depulpate în decurs de 6 ore de la livrare.

După depulpare, cafeaua este pusă în rezervoare de fermentare din beton, în care se adaugă drojdia Oro cumpărată de la compania franceză Lalcafe. Rezervoarele sunt lăsate să fermenteze în acest mediu timp de aproximativ 36 de ore.

Drojdia LALCAFÉ ORO™ (Saccharomyces cerevisiae) a fost special dezvoltată pentru producția de cafea pe o perioadă de patru ani de cercetări și teste. Testele efectuate în diferite regiuni și medii au arătat că Oro este potrivită pentru a controla mai bine eficiența procesării umede și pentru a îmbunătăți calitatea produsului finit.

Drojdia este menită să controleze procesul de fermentație împotriva riscului de alterare a micro-organismelor, care pot genera defecte nedorite și să scoată mai mult în evidență notele fresh și fructate ale boabelor de cafea, respectând în același timp aromele specifiece fiecărei cafele.

Complexitatea, aciditatea, strălucirea, notele florale și multe altele sunt stimulate de timpul de fermentație prelungit alături de aceste drojdii.

După fermentare, urmează spălarea cafelei și mai apoi uscarea acesteia pe paturi de lemn, înălțatate desupra solului, pentru o perioadă cuprinsă intre 14-21 zile, in funcție de condițiile meteo.

Acest lot excepțional, de competiție, se caracterizează printr-un gust complex, foarte suculent, in care predomină note dulci de miere naturală, ce se completează cu note florale și citrice. Este o cafea delicioasă, foarte catifelată, ce oferă un corp plin și o aciditatea fructată, specifică originii. Pe noi ne-a cucerit pe filtru, unde strălucește din toate punctele de vedere.

Informații suplimentare

Greutate 250 g
T.V.A.

9% inclus în preț

Recomandare:

filtru, aeropress, french press

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin