Descriere
Rwanda Musasa, Rutsiro, Rusizi, varietate Bourbon, G1, 86,75p SCA, lot 2025, procesat prin spălare, cafea Arabica 100%
Musasa Washing Station înseamnă o atenție sporită pe calitatea cireșelor de cafea și a întregului lanț de procesare. Toate loturile sunt cultivate pe un areal de 15 kg, în foarte puține varietăți, din care predomină Bourbon. După ce fermierii culeg cireșele de cafea manual și le aduc la Musasa, la stație sunt selectate în funcție de gradul de coacere și de mărime. După această selecție minuțioasă urmează depulparea și spălarea cireșelor de cafea, apoi o primă uscare la soare de 30 de minute. Întreg procesul de usare se face pe paturi de lemn suspendate, la soare, și durează între 30 și 60 de zile, în funcție de condițiile meteo.
Acest lot Bourbon este foarte fresh și ne-a surpins extrem de plăcut cu notele sale clare și pronunțate de citrice, completate de baza ciocolatie de cola și de finish-ul lung suculent în care se disting note florale de iasomie. Rwanda Musasa este o cafea extraordinară și foarte aromată, care poate fi preparată atât pe espressor, cât și la filtru sau ibric.