Descriere
Utengule este un sat tradițional la poalele puternicului lanț Mbeya la aproximativ 1400 de metri altitudine, flancând Marele Rift din Africa de la Est spre nord-est. Ferma Utengule a fost numită după acel sat și nu întâmplător misionarii au început cultivarea cafelei pe versantul acestor munți la începutul secolului trecut. Clima excelentă, cu vară caldă și iarnă blândă, soluri vulcanice bogate și ploi sezoniere bune favorizează producția unei cafele Arabica de o calitate remarcabilă.
Ferma este străbătută de cursuri de apă limpede, care sunt folosite pentru irigarea câmpurilor de cafea după anotimpurile lungi uscate și pentru spălarea cafelei în timpul recoltării.
Utengule cultivă soiuri tradiționale de bourbon, care sunt renumite pentru producerea de cafea cu aromă fină, corp plin și aciditate citrică. Datorită situației climatice locale, toată cafeaua este umbrită cu o varietate de specii indigene, precum Grevillea și Albizzia. Aproximativ 40% din cele 300 de hectare ale fermei sunt cultivate, în timp ce alte 40% sunt rezervație naturală cu o floră și faună deosebit de bogate, oferind habitatul a peste 200 de specii de păsări. Vizitatorii fermei vin să învețe mai multe despre cafea, să își aleagă propriile cireșe sau să planteze un arbore de cafea, în timp ce stau la Utengule Coffee Lodge, „The Lodge on the Estate”.
În perioada aprilie-iulie, câmpurile Utengule Coffee Estate prind viață când cireșele roșii, coapte sunt culese, spălate și uscate la soare.
Soiul Bourbon care compune lotul prajit de noi este suculent, cu note de fructe de pădure, ciocolată și mandarine. Are o aciditate subtilă și un finish persistent cu accente de Pina Colada.