Descriere
Nicaragua Finca San Jose, Lipululo, Jinotega procesată Washed
Recoltă 2020
Ferma San Jose, din Lipululo, Regiunea Jinotega este administrată de familia Mierisch. Munții din Jinotega și Matagalpa, înconjurați de ceață și acoperiți de ploi abundente sunt unele din locurile cu tradiție în cultivarea cafelei în Nicaragua. Clima umedă, solul bogat și terenul umbrit favorizează cultivarea cafelei în cele mai bune condiții.
Încă de la începutul anilor 1900, Bruno Mierisch și fiul sau Wilfrido lucrau în propria fermă de cafea, iar astăzi, după câteva generații, aceeași familie administrează ferma, îmbunătățind de la an la an practicile de cultivare. Cultivat la altitudini cuprinse între 1200 și 1400m, lotul San Jose compus din soiul Red Catuai afișează trăsăturile caracteristice varietalului: o cafea echilibrată, cu corp delicat, note de ciocolată, creme brulee și lemongras.
Ne-a plăcut foarte mult această cafea și este principala cafea cu care lucrăm și în cafeneaua Uzina, unde compune Blendul Casei. Este o cafea versatilă, cu trăsături excelente în preparatele cu lapte, lăsând loc texturii laptelui, dar păstrând în egală măsură vie trăsătura principală a cafelei din Nigaragua: note de ciocolată, cacao, ciocolată și iarăși ciocolată.