fbpx

Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Shop

Etiopia Worka Chelichele Anaerobic Natural

75 lei

250g

 

pepene galben, piersică, tartă cu fructe

corp untos, aciditate delicată 

 

Regiune: Yirgacheffe

Fermă/Sat: Worka Chelichele

Procesare: Anaerobic Natural

Varietate: JARC Varieties

Altitudine: 1945 – 1970 m

 

Termen de livrare: 24 ore, cu excepția comenzilor plasate în weekend sau zile de sărbătoare legală, caz în care coletele sunt predate curierului în prima zi lucrătoare.

 

Livrare gratuită pe teritoriul României pentru toate comenzile în valoare de minimum 149 lei.

  • Mod Livrare

Descriere

Etiopia Worka Chelichele, Yirgacheffe, procesare Anaerobă Naturală, cafea de specialitate Arabica 100%

Mediul etanș, fără oxigen, încurajează și intensifică interacțiunile bacteriene  specifice procesului de fermentație a cireșelor, rezultând cafele extraordinare, clar definite, fructate, cu note florale și citrice foarte complexe și pronunțate.

Fermentația anaerobă are loc în recipiente închise ermetic, cu scopul de a elimina în totalitate oxigenul din aceste recipiente. În urma sigilării, bacteriile care alimentează fermentația consumă rapid tot oxigenul din recipient, iar din acel moment mediul dinăuntrul recipientului devine anaerob, fără oxigen. În acest mediu anaerob nou, bacteriile aerobe (cele care respiră oxigen) supraviețuiesc mai greu, iar cele care înfloresc pe baza dioxidului de carbon degajat (produsul secundar tipic al bacteriilor care respiră oxigen) domină fermentația.

Bacteriile sunt extrem de diverse și au potențialul de a produce o gamă foarte largă de arome, care se transferă în urma fermentației în boabele de cafea. Prin urmare, rezultatele obținute prin fermentația anaerobă sunt considerabil diferite de cele obținute prin fermentația aerobă (dată de bacteriile care se hrănesc cu oxigen).

Pentru procesarea anaerbă sunt alese numai cireșele foarte coapte și de o anumită calitate. De aceea, acestea sunt culese manual și sunt foarte atent selecționate de fermieri înainte de procesare. După selecția de calitate, cireșele sunt transferate în recipiente etanșate complet și lăsate să fermenteze fără oxigen timp de 18 până la 24 de ore. După fermentare, cireșele sunt așezate pe paturi de lemn înălțate de la sol, si lăsate la uscat, în lumina directă a soarelui, timp de două până la trei săptămâni, timp în care fermierii le întorc frecvent pentru a obține o uscare uniformă.

Informații suplimentare

Greutate 250 g
T.V.A.

9% inclus în preț

Recomandare:

espresso, filtru, ibric