Descriere
Etiopia Hambella, Guji, Oromia, G1, lot 2023, procesată Natural, cafea Arabica 100%
Ferma Hambella este situată în zona Guji, Oromia, iar unitățile de procesare sunt la în Gedeb, zona Gedeo. În aceasta regiune se produce aproximativ 65% din cafeaua etiopiană.
Ferma a fost creată de Aman Adinew și fratele său Michael. Înainte de aceasta, Aman a fost director de control al calității la ECX, sau Etiopia Commodity Exchange, și a fost responsabil de primul laborator de cafea de specialitate din Etiopia.
Inițial Hambella a produs exclusiv cafele procesate natural, iar în prezent Hambella produce atât cafele procesate natural, cât și prin spălare. Ferma s-a remarcat de-a lungul anilor prin cafele de o calitate desăvârșită, prezentul lot fiind evaluat la un scor de 88+ puncte SCA. Uscarea cafelei proaspăt recoltate se face afară, pe paturi din lemn, înălțate, timp de 21 de zile.
Vă recomandăm acest lot excepțional în special pentru espresso și filtru.