fbpx

Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Shop

Etiopia Adado Yirgacheffe Fully Washed

55 lei

250g

 

florală, dulce, flori de portocal, iasomie

corp ușor, aciditate citrică

 

Regiune: Yirgacheffe

Fermă/Sat: Adado

Procesare: Fully Washed (prin spălare)

Varietate: JARC Varieties

Altitudine: 1795 – 2150 m

 

Termen de livrare: 24 ore, cu excepția comenzilor plasate în weekend sau zile de sărbătoare legală, caz în care coletele sunt predate curierului în prima zi lucrătoare.

 

Livrare gratuită pe teritoriul României pentru toate comenzile în valoare de minimum 149 lei.

  • Mod Livrare

Descriere

Etiopia Adado, Yirgacheffe, procesată Fully Washed (prin spălare), recoltă 2021, cafea de specialitate Arabica 100%

Stația de spălare Adado se află în apropiere de orașul Yirgacheffe, locul care găzduiește unele dintre cele mai căutate cafele din lume. Arbuștii de cafea Arabica sunt originari literalmente din Yirgacheffe, în sensul că aici a apărut pentru prima dată cafeaua Arabica în mod natural, sălbatic, înainte de a crește oriunde altundeva în lume.

Prin urmare, clima din Yirgacheffe este clima perfectă pentru dezvoltarea cafelei Arabica. Toate lucrurile pe care industria cafelei caută să le obțină în altă parte – altitudini mari, sol bogat în nutrienți, precipitații adecvate, zile calde și nopți răcoroase – se regăsesc aici, în Yirgacheffe. Toate aceste elemente specifice combinate cu procesarea riguroasă și concentrată pe calitate și rezultate remarcabile de la Stația de spălare Adado dau rețeta originală pentru o cafea fantastică. Această cafea procesată prin metoda fully washed se distinge prin note florale foarte conturate, citrice, completate cu iasomie și miere.

La Adado, procesarea prin spălare urmează exclusiv metodele tradiționale etiopiene. Examinarea de calitate a cireșelor de cafea  se face prin punerea acestora în bazine cu apă unde sunt lăsate să plutească pentru a se verifica dacă parte din cireșe sunt subcoapte, supracoapte sau deteriorate. Mai apoi, cireșele sunt depulpate și lasate să fermenteze în apă, timp de 36 până la 72 de ore, etapă în care apa se schimbă de trei ori. După fermentare, se elimină orice mucilagiu rămas, iar boabele sunt lăsate în apă curată pentru un interval suplimentar de 8 până la 12 ore.

După această etapă, boabele sunt asezate pe mese de pre-uscare timp de 24 de ore, unde excesul de apă se scurge, iar cafeaua poate inspectată mai atent. După pre-uscare, cafeaua este transferată pe paturi înălțate de la sol, unde va fi lăsată la uscat până la 12 zile și întoarsă periodic pentru a obține o uscare uniformă.

Informații suplimentare

Greutate 250 g
T.V.A.

9% inclus în preț

Recomandare:

espresso, filtru, ibric