Descriere
El Salvador San Carlos Dos, Lot La Garza, La Montanita, procesată Natural
Recolta 2020
Ferma San Carlos Dos s-a înființat în anul 1980, în urma reformelor agrare ale guvernului El Salvador, care a redistribuit terenurile către micii fermieri. Situată la altitudini cuprinse între 1100-1665m pe muntele Cacahuatique, ferma a cultivat initial varietăți ca Pacas și Bourbon, însă recent a început să cultive și cantități mici de Pacamara.
Anul acesta ferma l-a avut invitat pe Carlos Alfredo Estevez, șeful programului de microloturi din Honduras, pentru a oferi o săptămână de instruire în producerea de microloturi experimentale și îmbunătățirea procesării cafelei, folosind cunoștințele sale dobândite în ultimii 4 ani în Honduras. Acest lot exceptional procesat natural este alcătuit din câteva loturi mici macerate timp de 90 de ore în butoaie și apoi spălate și curățate înainte de a fi uscate pe terase timp de 10 – 13 zile.