fbpx

Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Shop

Costa Rica La Palmera Honey

50 lei

250g

 

ciocolată cu rom, nuci, amaretto

corp delicat, aciditate ușoară

 

Regiune: Tarrazu

Fermă/Sat: La Palmera

Procesare: Honey

Varietate: Red Catuai

Altitudine: 1700 m

 

Termen de livrare: 24 ore, cu excepția comenzilor plasate în weekend sau zile de sărbătoare legală, caz în care coletele sunt predate curierului în prima zi lucrătoare.

 

Livrare gratuită pe teritoriul României pentru toate comenzile în valoare de minimum 149 lei.

  • Mod Livrare

Descriere

Costa Rica La Palmera, Tarrazu, procesată Honey, recoltă 2021, cafea de specialitate Arabica 100%

În anul 2006, un grup de producători de cafea din San Isidro de León Cortez au decis să își înființeze propria micro-moară și au fondat Union de Cafetaleros de San Isidro. Moara și fermele conectate sunt situate în celebra regiune de creștere Tarrazú.

Micul grup este format din 9 producători din ferme situate în proximitatea morii, în care 23 de familii lucrează pentru a face din Uniune și El Roble o comunitate. Toți fermierii sunt 100% dedicați cafelei, visul lor fiind să pregătească generațiile următoare pentru producția de cafea și pentru a duce mai departe tradiția comunității. Uniunea pune mare preț pe educația în materie de cafea și organizează în mod frecvent vizite și ateliere cu elevii din comunitățile locale.

Regiunea Tarrazú este cunoscută la nivel local și sub numele de „Los Santos” daorită cantoanelor sale (similare cu orașele) care poartă numele diverșilor sfinți. La aproximativ două ore de mers cu mașina de San Jose, Tarrazú este plin de drumuri și plantații de cafea care umplu versanții munților. Clima de aici este împărțită în două anotimpuri bine definite, sezonul ploios și cel uscat. Perioada ploioasă durează șapte luni (din mai până în noiembrie), timp în care plantele de cafea cresc. Perioada de recoltare este perioada de cinci luni din noiembrie până în martie, care coincide frumos cu sezonul uscat. Acest model climatic bine definit este ideal pentru cultivarea cafelei și are ca rezultat cireșe de cafea de înaltă calitate, care au o coacere uniformă.

Costa Rica La Palmera se remarcă prin note ciocolatii, combinate cu nuci, rom și amaretto, o cafea ușor de băut datorită acidității scăzute, dar în același timp cu o personalitate puternic conturată. La noi a strălucit pe una din râșnițele de espresso din cafenea sau la ibric.

Informații suplimentare

Greutate 250 g
T.V.A.

9% inclus în preț.

Recomandare:

espresso, filtru, ibric