Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Shop

Columbia Finca El Suspiro

35 lei (TVA inclus)

250g

 

ciocolată neagră, zahăr brun, prune uscate

corp puternic, aciditate medie

 

Regiune: Tarqui-Huila

Ferma: Finca El Suspiro

Procesare: prin spălare

Varietate: Caturra

Altitudine: 1950 m

  • Mod Livrare

Descriere

Columbia Huila-Tarqui, Finca El Suspiro, procesată prin spălare

Acest lot de cafea este produs de doi fermieri, Wilmar Pérez și Alexis Rayo, iar terenul destinat pentru producerea aceastei cafele are o suprafață de aproximativ 3 hectare. Varietatea cultivată este Caturra.

Wilmar Pérez deține la rândul său un teren de 7 hectare, din care 6 hectare sunt destinate producției de cafea. Ferma sa este situată în zona numită „Los Pinos”, în municipiul Santa Maria, la o altitudine de 1800m și produce o varietate de soiuri de cafea: 7.500 de copaci Caturra, 5.000 de copaci Columbia, 5.000 de brânză Castillo și 2.000 de copaci San Bernardo. Fermentarea cafelei durează de la 50 la 70 de ore, în funcție de condițiile climatice. Toată operațiunea se face în rezervoare de fermentare de ciment și au o perioadă medie de uscare de 8-10 zile în interiorul Marquesina (un uscător solar). Wilmar Pérez lucrează împreună cu tatăl sau, Arturo Pérez, și fratele său,  William Pérez.

Alexis Rayo este un tânăr producător, în vârstă de 29 de ani. El face diverse experimente de fermentație, cu timp de 24 de ore la cireșele de cafea sau de 38-40 de ore în rezervoare de ciment. Uscarea cafelei are loc în spații mici, de dimensiunea unei case de locuit.

Informații suplimentare

Greutate 250 g
T.V.A.

9% inclus în preț

Recomandare

ibric, filtru, espresso