Suntem bucurosi sa primim mesajele voastre si sa raspundem la toate intrebarile despre cafea.

Image Alt

Shop

Brazilia Matas de Minas

38 lei (TVA inclus)

250g

 

mere verzi, ciocolată, whiskey

corp mediu, aciditate scăzută

 

Regiune: Matas de Minas

Ferma: Fazenda Klem

Procesare: natural

Varietate: Yellow 785 organic microlot

Altitudine: 900 – 1100 m

  • Mod Livrare
Cod Produs: PR111-3 Categorie: Etichete: , , , , ,

Descriere

Brazilia, Matas de Minas, Fazenda Klem – Procesata Natural #Microlot #Organic

Brazilia este una din originile nelipsite din ofertele prăjitoriilor de cafea. De regulă, cafeaua din Brazilia este recunoscută după tonurile dulci, ciocolatii și aciditatea scăzută. Din acest motiv, ea rămâne una dintre cele mai populare origini. În paleta noastră de cafele am dorit o cafea de origine care să ofere ceva mai mult decât „standardul” așa că am ales o cafea procesată natural, de la una din fermele care în anul 2017 au câștigat locul 3 la concursul Cup of Excellence și locul 1 pentru un lot organic. Din producția Fazenda Klem, care este certificată USDA Organic, UTZ și Rainforest Alliance, am selectat un microlot, organic, procesat natural, pentru că este într-adevăr spectaculos. Deși poartă haina bogată a procesării naturale, care presupune o aromă intensă de fructe fermentate, un corp puternic și o alură sălbatică, acest microlot are ceva special: a păstrat suplețea cafelelor spălate, cu un corp ceva mai ușor decât al cafelelor naturale, cu note suculente de mere verzi și iradieri de whiskey și cereale distilate. Retrogustul este dulce, rotund și echilibrat. Preparată la espressor, își arată inima sălbatică, iar la filtru și ibric etalează ordonat tot farmecul pe care clima caldă din regiunea Matas de Minas l-a pus în fructul de cafea.

Această regiune poate fi recunoscută după dealurile abrupte și după numeroșii producători mici din zonă. Din punct de vedere istoric, regiunea este cunoscută pentru calitatea inferioară a cafelei, cauzată de asocierea a numeroase loturi mici, provenite de la ferme restrânse, pierzând prin urmare în termeni de consistență și de calitate post-recoltare. Privită din perspectiva cafelei de specialitate însă, această zonă montană este foarte interesantă, cu mai multe microclimate și cu diferite metode de procesare ale producătorilor cu experiență. Fazendas Klem se află în fruntea acestei mișcări, folosindu-se de tehnici columbiene de uscare, alături de inventivitatea specific braziliană în sectorul mecanic de recoltare.

Întreaga proprietate este împărțită pe mai multe zone, toate cultivate de familia Klem (cinci dintre frați lucrează în cafea) și alte câteva familii care gestionează diferite departamente ale fermei.

Fondatorul și bunicul Nagype Klem încă mai lucrează în secțiunea principală a fermei și locuiește chiar lângă laboratorul de cafea unde lucrează la evaluarea tuturor cafelelor pe tot parcursul sezonului.

Toate experimentele cu micro-loturi sunt realizate manual, dar în acest an, au livrat primul microlot de 20 de saci, cu scor mare și procesat complet mecanizat. Loturile au fost complet separate în moara udă folosind presiune, scufundând cireșele și usccându-le folosind un nou echipament precis cu aer cald. Calitatea superioară o acestui lot a condus la obținerea unui scor de 84 de puncte și pentru loturile Pulped Natural și Natural Estate.

Fazendas Klem este un exemplu pentru producția organică în regiune. După studii intensive privind procesarea organică, protecția solului și multe alte variabile, au formulat o metodă pentru fermă, prin folosirea materiei locale pentru creșterea cafelei. Aceasta presupune utilizarea tuturor materialelor organice disponibile, dar și a mineralelor găsite în apropierea formațiunilor stâncoase din regiune. Cu câțiva ani în urmă, chiar au început să exporte și să ofere asistență tehnică altora din regiune. Pas cu pas, ei au popularizat cele mai bune practici consolidate prin propria lor experiență pentru a ajunge la cultivarea complet organică.

Informații suplimentare

Gramaj 250 g
T.V.A.

9% inclus in preț

Recomandare

ibric, espresso, filtru